Naš Nenad Tasić učesnik na trkama u Berlinu, Novom sadu i Ljubljani

Nenad Tasić je 16.09.2018.godine učestvovao na maratonu u Berlinu za koji se može reći da je najbrži na svetu, jer je na istom oboren svetski rekord čak 11 puta. To je maraton koji pripada grupi šest najboljih maratona na svetu ili kako ih već nazivaju „Majors“ maratoni, na kojima ne može svako učestvovati. Za učestvovanje na nekom od „Majors“ maratona potrebno je da se zadovolje norme koje su veoma zahtevne a naš Nenad Tasić je upravo jedan od „majstora svetskog maratona“.

tasic-berlin-formapharm-1

Nenad je istrčao 42.2 km za 3:05:03h, to mu je bio ujedno i drugi maraton u četiri meseca na kome je u odnosu na prvi napredovao 25 minuta. To je rezultat na koji je posebno ponosan, jer je zaista čast učestvovati na tako velikom svetskom maratonu i poboljšati lični rekord.
 
Već na proleće Nenad planira da istrči maraton ispod 3h, što jeste san svim rekreativnim trkačima i ujedno i norma za najstariji maraton na svetu, Boston „Majors“.
 
Nenad Tasić ističe: „Zahvaljujem se na velikoj podršci „FormaPharm Engineering Group“, koji je uz mene i veruje u moje ciljeve.“ , a mi se zahvaljujemo Nenadu i ponosni smo što predstavlja naš tim i ostvaruje fenomenalne sportske rezultate.

tasic-berlin-formapharm-2

U Novom Sadu Nenad Tasić je učestvovao na trci od 10 km, ta trka je bila provera koliko se Nenad oporavio od Berlinskog maratona, ujedno i kao priprema za predstojeću trku u Ljubljani od 21km.
 
Nenad je uspeo da popravi novo lično vreme u Ljubljani kao i da istrči svoju petu trka od 21km. Na svakoj trci je bio bolji od prethodne, istrčao je 21km za 1:26:36h.
 
Nastavljamo ponosno da bodrimo našeg FormaPharm „majstora svetskog maratona“.