O nama

Hemofarm inženjering d.o.o. za konsalting, inženjering i izvođenje radova u građevinarstvu osnovano je kao društvo sa ograničenom odgovornošću 01. decembra 1993.godine. Dana 23. marta 2012. godine osnivač Hemofarm A.D., Vršac je izvršio prodaju Hemofarm inženjering d.o.o. kupcu Bellevalia Limited, kada Hemofarm Inženjering menja ime u FormaPharm Engineering Group d.o.o. Beograd. Krajem 2012. godine Bellevalia Limited vrši prodaju FormaPharm Engineering Group d.o.o. Beograd Oliveru Stankoviću.

FormaPharm Engineering Group osnovana je kao konsalting centar za kompleksne projekte u farmaceutskoj industriji. Prvobitni cilj bio je da se uz istovremeno stručno usavršavanje na polju inženjering usluga, obezbedi kvalitetan razvoj ove industrijske grane u Srbiji, stalnim praćenjem i primenom internacionalnih tehničkih novina i standarda. Rezultat toga bilo je da su kompaniji, pored projekata u matičnoj zemlji, povereni i projekti u inostranstvu, pre svega u Evropi.

Konačno je sazreo trenutak da se stručnjaci iz Srbije oprobaju i na evropskom tržištu, pre svega u sferi transfera tehnologije, projektovanja i opremanja fabrika za proizvodnju lekova. Izradom kompletnih projekata po sistemu „ključ u ruke“, dakle od faze projektovanja do puštanja u pogon, dostigli smo vrhunac svog razvoja. Stečena iskustva pokrenula su FormaPharm Engineering Group da započne i uspešno završi i projekte nevezane za farmaceutsku industriju (npr. projektovanje poslovnih zgrada).

FormaPharm Engineering Group se oslanja na timski rad eksperata iz različitih oblasti, homogenu grupu koju čine kako iskusni stručnjaci, tako i ambiciozni i kreativni mladi ljudi: ekonomisti i inženjeri hemijske i farmaceutske tehnologije, arhitekture, elektrotehnike, građevine, mašinstva i automatike, čime su zastupljeni svi stručni profili neophodni za poslovanje moderne inžinjering kompanije.

Od samog početka poslovanja 1994. godine kompanija FormaPharm Engineering Group je razvila neophodan know-how, koji je efikasno i bez suvišnih troškova primenila u praksi, kako bi tehnički i komercijalno bila konkurentna na internacionalnom tržištu.

FormaPharm Engineering Group se kao i do sada trudi ne samo da održi, već i da unapredi izuzetan potencijal koji poseduje, a čine ga talentovani saradnici intenzivno posvećeni svom poslu.  Samo tako smo uspeli da svoja znanja iz oblasti projektovanja, razvoja tehnologija i opremanja farmaceutskih proizvodnih pogona održimo na najvišem internacionalnom nivou. Poštovanje obavezujućih tehničkih i higijenskih normi propisanih za farmaceutsku industriju može da postigne i garantuje samo angažman visokokvalifikovanih i motivisanih saradnika. U prilog tome govori činjenica da iz godine u godinu FormaPharm Engineering Group  raste i da danas broji skoro 100 zaposlenih. Tekući i predstojeći veliki projekti kao i stalno otvoren oglas za inženjerima mašinske, elektro i tehnološke struke ide u prilog činjenici da će broj zaposlenih u narednom periodu još rasti.

FORMAPHARM KOMPANIJE I PREDSTAVNIŠTVA

.
1. FormaPharm d.o.o. Beograd
2. FormaPharm d.o.o. Vršac
3. FormaPharm d.o.o. Obninsk
4. FormaPharm d.o.o. Sarajevo
5. FormaPharm predstavništvo Dubrovnik
6. FormaPharm d.o.o. Bijeljina
7. FormaPharm predstavništvo Skoplje
8. Partner Kompanija ProtoPharma GmbH Bad Homburg

.

 

.

FormaPharm Engineering Group nudi kompletnu uslugu: počev od studije izvodljivosti, preko projektovanja, izgradnje i opremanja objekata, puštanja u pogon i provere kapaciteta i kvaliteta ugrađene opreme, sve do završne faze validacije i predaje projekta po sistemu „ključ u ruke“. Želimo da naglasimo da je FormaPharm Engineering Group, pored velikog broja završenih i tekućih projekata u svojoj zemlji, angažovana i na tržištima srednje i istočne Evrope, u Rusiji, Ukrajini i Rumuniji. U ovim zemljama izvodimo između ostalog i projekte za velike nemačke farmaceutske kompanije kao što je Stada AG. U bliskoj budućnosti ćemo svoje poslovanje direktno proširiti i na nemačko tržište. U proteklih 6 godina FormaPharm Engineering Group je uspešno učestvovala na preko 43 projekta u zemlji i u inostranstvu. Na svim ovim projektima jedinstveni imenitelj je bio FormaPharm Engineering Group kvalitet, na vreme završeni projekti i zadovoljni investitori. Upoznajte neke od najznačajnijih projekata iz prethodnih 6 godina.

2020. godina

 • Soko Štark d.o.o., Beograd (Atlantic Grupa) – Izrada tehničke dokumentacije, rekonstrukcija linije čokolade u proizvodnom kompleksu
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo – Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova po sistemu “ključ u ruke” za rekonstrukciju odeljenja čvrstih oralnih formi lekovaIzrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova po sistemu “ključ u ruke” za rekonstrukciju odeljenja čvrstih oralnih formi lekova
 • DR-1972 d.o.o., Beograd – Izvođenje radova na izgradnji stambeno poslovne zgrade u Beogradu, po sistemu „ključ u ruke“

2019. godina

2018. godina

 • Hemofarm d.o.o, Šabac (2018.) – Izrada projektno-tehničke dokumentacije rekonstrukcije odeljenja za sekundarno pakovanje onkoloških proizvoda u cilju promene namene prostora u pogon za proizvodnju i pakovanje probiotskih proizvoda.
 • Hemofarm d.o.o, Šabac (2018.) – Izvođenje radova (ključ u ruke) za rekonstrukciju odeljenja za sekundarno pakovanje onkoloških proizvoda u cilju promene namene prostora u pogon za proizvodnju i pakovanje probiotskih proizvoda.
 • „Hemofarm AD, pogon Šabac, Srbija (2018.) – Izrada projektno-tehničke dokumentacije rekonstrukcije odeljenja za sekundarno pakovanje onkoloških proizvoda u cilju promene namene prostora u pogon za proizvodnju i pakovanje probiotskih proizvoda.
 • Hemofarm AD, Vršac – Izvođenje radova na izgradnji zgrade „Hemofarm kvalitet“ u kompleksu Hemofarm AD, Vršac.
 • „Hemofarm AD“, pogon Šabac, Srbija – Izvođenje radova (ključ u ruke) za rekonstrukciju odeljenja za sekundarno pakovanje onkoloških proizvoda u cilju promene namene prostora u pogon za proizvodnju i pakovanje probiotskih proizvoda.

2017. godina

 • OOO „Hemofarm“ Obninsk, 2017 Rusija, projektovanje, Izrada tehničke dokumentacije za Laboratorijski korpus.
 • PYMEPHARCO, Tuy Hoa, Vijetnam (2017) – Projektovanje pogona za proizvodnju čvrstih formi lekova (konceptualni i bazni projekat i konsultantske usluge).
 • PYMEPHARCO, Tuy Hoa, Vijetnam (2017) – Pogona za proizvodnju čvrstih formi lekova (validacioni program i kvalifikacija opreme i sistema).
 • Palladio LLC, Obninsk, Rusija (2017) – Izgradnja fabrike za proizvodnju ambalaže za farmaceutsku i kozmetičku industriju.
 • Hemofarm, Obninsk, Rusija (2017) – Izrada projektno-tehničke dokumentacije za Laboratorijski korpus, u okviru postojeće fabrike tvrdih formi Hemofarm Obninsk.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Projektovanje sistema za proizvodnju lagerovanje i distribuciju prečišćene vode (PW) u objektu kontrola kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Izvođenje radova na sistemu za proizvodnju lagerovanje i distribuciju prečišćene vode (PW) u objektu kontrola kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Projektovanje opreme i instalacije za snabdevanje gasovima objekta kontrole kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Izvođenje radova  na instalacijama za snabdevanje gasovima objekta kontrole kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Projektovanje čistih soba u objektu kontrole kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2017) – Izvođenje radova čistih soba u objektu kontrole kvaliteta.
 • Bosnalijek d.d., Sarajevo (2016-2019) – Projektovanje i izgradnja fabrike za proizvodnju nesterilnih proizvoda (tečne i polučvrste forme) po principu ključ u ruke.
 • Hemofarm AD, Vršac – Izrada tehničke dokumentacije za Centar za pakovanje čvrstih formi Hemofarm AD, Vršac

2016. godina

 • OOO „Nearmedic Plus“ Obinsk, (2016) Rusija, projektovanje i izvođenje radova, Organizovanje prve u Rusiji, proizvodnje zatvorenog ciklusa liofiliziranog reagenta za genetsku identifikaciju ličnosti čoveka i određivanje srodstva.
 • Hemofarm AD Vršac, (2016) Izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji objekta – CENTAR ZA PAKOVANJE ČVRSTIH FORMI u sklopu kompleksa „Hemofarm“ AD Vršac.
 • Hemomont d.o.o., Podgorica (2016.) – Izvođenje radova na demontaži panela čistih soba i gipsanih zidova i njihovo vraćanje u prvobitno stanje, u sklopu proizvodnog prostora SNUP, Hemomont d.o.o., Podgorica.
 • Izrada projektno-tehničke dokumentacije za „Organizovanje prve u Rusiji, proizvodnje zatvorenog ciklusa liofiliziranog reagenta za genetsku identifikaciju ličnosti čoveka i određivanje srodstva.
 • Palladio LLC, Obninsk, Rusija (2016) – Izrada tehničke dokumentacije i izgradnje Fabrike za proizvodnju amablaže za farmaceutsku i kozmetičku industriju Palladio Obninsk
 • OOO „Nearmedic Plus“ Obinsk, Rusija, projektovanje i izvođenje radova, Organizovanje prve u Rusiji, proizvodnje zatvorenog ciklusa liofiliziranog reagenta za genetsku identifikaciju ličnosti čoveka i određivanje srodstva
 • OOO „Hemofarm“ Obninsk, Rusija, projektovanje, Izrada tehničke dokumentacije za Laboratorijski korpus
 • Hemofarm AD Vršac, Izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji objekta – CENTAR ZA PAKOVANJE ČVRSTIH FORMI u sklopu kompleksa „Hemofarm“ AD Vršac
 • ZAO «FarmFirma «Soteks», projektovanje, Farmaceutsko proizvodno – skladišni kompleks OOO FKNT
 • PYMEPHARCO, Vijetnam, Projektovanje, idejno rešenje, projekat za dozvole i konsultantske usluge za novi objekat pogona čvrstih formi
 • OOO „Hemofarm“ Obninsk, Rusija, projektovanje, Mikrobiološka laboratorija OKK

2015. godina

 • OOO „Hemofarm“ (2015) Obninsk, Rusija, projektovanje, Mikrobiološka laboratorija OKK
 • ZAO «FarmFirma «Soteks», projektovanje, Farmaceutsko proizvodno – skladišni kompleks OOO FKNT
 • Hemomont d.o.o. Podgorica, projektovanje i izvođenje radova, „ključ u ruke“, Rekonstrukcija postojećih objekata kompleksa Hemomont d.o.o. Podgorica u cilju izgradnje novog odjeljenja za proizvodnju sterilnih nazalnih sprejeva (SNUP) i mobile racking skladišta i Proširenje-Adaptacija Fizičko-hemijske laboratorije Službe kontrole kvaliteta
 • Hemofarm AD Vršac, projektovanje i izvođenje radova na izgradnji fizičko hemijske laboratorije, Hemofarm AD Vršac, Hemofarm kvalitet
 • Hemofarm AD Vršac, projektovanje, Centar za pakovanje čvrstih formi Hemofarm Vršac

2014. godina

 • PYMEPHARCO, Vijetnam, Projektovanje, konsalting za ugovaranje i izvođenje, kvalifikacije, Konceptualni/Bazni Dizajn, konsalting za ugovaranje, izvođenje i validacioni program, kvalifikacija opreme i sistema – Pogon za proizvodnju sterilnih beta laktamskih proizvoda, rekonstrukcija
 • Hemofarm AD Vršac, projektovanje, Izrada glavnog projekta izgradnje fizičko – hemijske laboratorije u krugu Hemofarm a.d. Vršac
 • PALLADIO Obninsk, Rusija, projektovanje i izvođenje radova, Izrada projektne dokumentancije i izvođenje radova

2013. godina

 • „Fresenius Medical Care Srbija doo“ Vršac, projektovanje, Izrada tehničke dokumentacije za izgradnju fabrike za proizvodnju medicinskih sredstava, Tehnološki park, Vršac
 • OOO „Nearmedic Pharma“ Obinsk, Rusija, izvođenje radova, Izvođenje radova i isporuka opreme na projektu OOO „Nearmedic Pharma“ Obinsk, Rusija (2013-2016. godina)
 • OOO „Hemofarm“ Obninsk, Rusija, projektovanje, Rekonstrukcija Pogona čvrstih formi

2012. godina

 • OOO Institut Biohemijskih Tehnologija, Kijev, projektovanje, Izrada PTD, rekonstrukcija zavoda za proizvodnju farmaceutskih preparata
 • OOO „Nearmedic Pharma“ Obinsk, Rusija, kvalifikacije, DQ „Radnog projekta, RD“, Proizvodnja, Skladište, Sinteza i Laboratorije
 • OOO „Hemofarm“ Obninsk, Rusija, projektovanje, Mikrobiološka laboratorija OKK

o-nama-mapa2

Dvadesetogodišnje iskustvo u ovoj oblasti učinilo je da za nas više nema nepoznanica, već samo izazova. Mnogobrojni izuzetni projekti širom sveta pokuzuju da ćemo sa uspehom opstati i na zapadnoevropskom tržištu na kome vlada jaka konkurencija.